Bamboe vloer nadelen

bamboe vloer nadelen

De vraag die we vaak horen: heeft bamboe vloer ook nadelen? Volgens ons natuurlijk heel weinig. In vergelijking met andere vloeren zien we eigenlijk enkel voordelen: Het werkt weinig, is erg hard, duurzaam, en heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding. Nadelen liggen meer op het gebied van persoonlijke beleving. Een bamboe vloer heeft een specifieke structuur en look. Daar moet je wel van houden.

Bamboeparket straalt een bijzonder aangename warmte en sfeer uit. Dit leid veelal tot vragen over de vloer. Op een gegeven moment ben je het beu om permanente informatie te geven over je nieuwe parketvloer. Vragen over de vloer kan zeker een nadeelzijn van bamboeparket.

Soms willen mensen willen een kamer renoveren en spelen met het idee om een ​​robuuste bamboevloer te leggen. In de andere kamers ligt er dan bijvoorbeeld eiken parket. Na het leggen realiseert men zich dat het nieuwe bamboeparket eigenlijk niet bij het eiken parket past. Erger nog, de nieuwe bamboe vloer oogt veel beter dan de oude eiken vloer. Voor dit dilemma lijkt er maar één oplossing te zijn: vervang de oude houten vloeren en rust alle kamers uit met bamboeparket.

Door de gestaag groeiende vraag naar bamboeproducten verliest de houtindustrie marktaandeel. Bamboeparket benadeelt dus de traditionele houtindustrie. Maar dit nadeel voor sommigen heeft natuurlijk ook weer veel voordelen. Met name het milieu is gebaat bij minder boomkap.

Bamboe vloer nadelen conclusie

Hoewel reuzenbamboe officieel een grassoort is, en geen hout, bezit deze wel uitstekende hardhout eigenschappen. Waaronder een grote hardheid en duurzaamheid. Hierdoor kunnen bamboo platen, bamboo vloerdelen, en bamboo terrasdelen worden toegepast in allerlei soorten projecten. Er komt meer en meer vraag naar toepassingen met bamboe. Zowel voor industrieel alsvoor particulier gebruik. We staan nog maar aan het begin van een grote groene bamboo revolutie. Met name bamboe vloeren zie je meer en meer terugkomen in openbare ruimtes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *